Rzemieślniczy koncept piekarniczo-cukierniczy działający w lokalizacjach typu premium: elitarnych centrach biznesowych i zrewitalizowanych obiektach historycznych. Koncept hołduje tradycji – wytwarzane w nim pieczywo powstaje na naturalnym zakwasie. Bez sztucznych dodatków i konserwantów.

W Bakery Wilanów, pierwszym lokalu w ramach konceptu, konsumenci na własne oczy mogą przekonać się jak powstaje, rośnie i zarumienia się zdrowy chleb – mogą kupić pieczywo, kanapki, słodkości, powidła i przetwory. Mogą również napić się wyśmienitej kawy i soków tłoczonych z całych i świeżych owoców. Bakery Wilanów oferuje też usługę cateringową i wyroby cukiernicze na zamówienie.

W Bakery Browary Warszawskie, drugim lokalu w ramach konceptu, klienci mogą delektować się polskim, ale przede wszystkim francuskim pieczywem. Szefem rzemieślniczej piekarni został Michał Paleta, znany warszawski ekspert od francuskiego pieczywa. „Artysta od croissantów!” Ale nie tylko, bo również od pain au chocolat, pain aux raisins, pain aux noix de pécan czy danish z przeróżnymi nadzieniami. Paleta jest absolwentem irlandzkiej Killybegs Culinary College. W Polsce pracował w tak uznanych restauracjach jak Concept 13, a także w Hotelu Monopol we Wrocławiu i Hotelu Warszawa

Koncept będzie rozwijał swoje lokale w kierunku nowoczesnych, kreatywnych i ekologicznych śniadaniownio-lunchowni usytuowanych w wyjątkowych lokalizacjach cieszących się ogromną popularnością wśród wymagających konsumentów. Drugi lokal konceptu powstanie w Browarach Warszawskich jesienią 2020 roku. Trzeci lokal konceptu powstanie w Łodzi w 2022 roku.

Odwiedź markę na www.bakerywilanow.pl.